Informacja o Administratorze, przetwarzanych danych osobowych oraz celu przetwarzania

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest DAGA 33 Daniel Gawiński z siedzibą w Warszawie, przy ul. Dzieci Warszawy 29/35, email: sklep@mitoya.pl.

2. Administrator prowadzi sklep internetowy pod adresem www.mitoya.pl, zwany dalej Sklepem.

3. Danymi osobowymi są wszystkie informacje o osobie fizycznej zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania poprzez jeden bądź kilka szczególnych czynników, w tym IP urządzenia, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy oraz informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.

4. Twoje dane osobowe podajesz w trakcie składania zamówienia lub zakładania konta w Sklepie i służą one do:

- zapewnienia realizacji zamówienia, zakładania konta i zarządzania kontem (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO);
- obsługi posprzedażnej (reklamacji, rękojmi, i realizacji innych Twoich praw - na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO)

5. Dodatkowo Twoje dane osobowe są przetwarzane przez Administratora w celu:

- realizacji obowiązków podatkowych i rachunkowych, do czego obligują nas przepisy prawa
- zapewnienia obsługi usług płatniczych;
- marketingu produktów lub usług własnych, w tym spersonalizowanych (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
- w celu dochodzenia lub zabezpieczenia roszczeń (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
- obsługi plików cookies, o ile wyrazisz na to zgodę
- analitycznym i statystycznym, polegającym na prowadzeniu analiz aktywności Użytkowników, a także ich preferencji - w celu poprawy stosowanych funkcjonalności i świadczonych usług (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
zbadania opinii o poziomie zadowolenia z dokonanych zakupów w sklepie www.mitoya.pl przez Ceneo sp. z o. o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Grunwaldzka 182 na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), jeżeli wyraziłeś na to zgodę;
- zbadania opinii o poziomie zadowolenia z dokonanych zakupów w sklepie www.mitoya.pl przez Opineo sp. z o. o. z siedzibą w Wrocławiu, ul. Powstańców Śląskich na podstawie udzielonej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), jeżeli wyraziłeś na to zgodę.

6. Twoją aktywność w Sklepie, w tym Twoje dane osobowe, mogą być rejestrowane w logach systemowych. Zebrane w logach informacje przetwarzane są w związku ze świadczeniem usług. Administrator przetwarza je również w celach technicznych - w szczególności, dane mogą być tymczasowo przechowywane i przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa i poprawnego funkcjonowania systemów informatycznych, np. w związku z wykonywaniem kopii bezpieczeństwa, testami zmian w systemach informatycznych, wykrywania nieprawidłowości lub ochroną przed nadużyciami i atakami.

7. Zgodę na przetwarzanie danych osobowych możesz w każdej chwili cofnąć.

Czas przetwarzania danych osobowych

1. Dane przetwarzane są przez czas świadczenia usługi lub realizowania zamówienia, do czasu wycofania wyrażonej zgody lub zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych w przypadkach, gdy podstawą prawną przetwarzania danych jest uzasadniony interes Administratora.

2. Okres przetwarzania danych może być przedłużony w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia i dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed nimi, a po tym czasie jedynie w przypadku i w zakresie, w jakim będą wymagać tego przepisy prawa. Po upływie okresu przetwarzania dane są nieodwracalnie usuwane lub anonimizowane.

Odbiorcy danych

1. W związku z realizacją usług Twoje dane osobowe będą ujawniane zewnętrznym podmiotom, w tym w szczególności dostawcom odpowiedzialnym za obsługę systemów informatycznych, podmiotom takim jak banki i operatorzy płatności, podmioty świadczące usługi księgowe, prawne, kurierskie.

2. Twoje dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.

Polityka Cookies

1. Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu DAGA 33 Daniel Gawiński, z siedzibą w Warszawie pod adresem Dzieci Warszawy 29/35.

4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

- dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do Twoich preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie, z którego korzystasz i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do Twoich indywidualnych potrzeb;

- tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Sklepu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości

- utrzymanie sesji Sklepu (po zalogowaniu), dzięki której nie musisz na każdej podstronie Sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła;

5. Wykorzystujemy dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:

„sesyjne” (session cookies) oraz

„stałe” (persistent cookies).

Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w Twoim urządzeniu do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).

„Stałe” pliki cookies przechowywane są w Twoim urządzeniu przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Ciebie.

6. W ramach Sklepu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

- „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Sklepu;

- pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Sklepu;

- „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Sklepu;

- „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Ciebie ustawień i personalizację interfejsu, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzisz, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

- „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Ci treści reklamowych bardziej dostosowanych do Twoich zainteresowań.

7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia dotyczące plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w Twoim urządzeniu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

8. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.

9. Pliki cookies zamieszczane w Twoim urządzeniu wykorzystywane mogą być również przez współpracujących ze Sklepem reklamodawców oraz partnerów.

10. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Usuwanie i zarządzanie plikami cookies

1. Większość przeglądarek umożliwia użytkownikom kontrolowanie plików cookie w ustawieniach preferencji. Użytkownicy powinni przeczytać politykę ochrony prywatności tych przeglądarek, aby poznać ich zasady korzystania z plików cookie. Ograniczenie możliwości ustawienia plików cookie może pogorszyć ogólną funkcjonalność korzystania ze strony www.mitoya.pl

2. W celu zarządzania ustawieniami cookies jak również ich usunięcia wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami na każdym urządzeniu, z którego odwiedzono stronę w domenie www.mitoya.pl:

   Internet Explorer    Chrome    Safari     Firefox   Edge   Opera

Urządzenia mobilne

    Android     Safari     Windows Phone     Blackberry

Twoje uprawnienia dotyczące danych osobowych

1. Posiadasz prawo dostępu do treści swoich danych, uzyskania ich kopii, prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie uzasadnionego interesu Administratora lub wobec przetwarzania w celu marketingu bezpośredniego, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

2. Prawo do sprostowania danych realizowane jest również przez umożliwienie edytowania danych w sekcji „Moje konto”, zakładki „Moje informacje osobiste”, „Moje adresy”.

3. Jeżeli posiadasz konto w Sklepie, przysługuje Ci prawo do jego usunięcia.

4. W celu usunięcia konta należy przesłać wiadomość pod tytułem "Rezygnacja z konta" na adres: sklep@mitoya.pl. Wiadomość musi być przesłana z adresu mailowego, który jest przypisany do konta na www.mitoya.pl. Rezygnacja z konta nie jest równoznaczna z usunięciem danych osobowych.

5. W przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, osoba, której dane dotyczą, możesz złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

6. Wniosek dotyczący realizacji praw podmiotów danych, możesz złożyć w formie pisemnej lub drogą mailową na wskazane poniżej dane kontaktowe Administratora.

7. Wniosek powinien w miarę możliwości precyzyjnie wskazywać czego dotyczy żądanie. W szczególności z jakiego uprawnienia chcesz skorzystać i jakiego procesu przetwarzania dotyczy żądanie.

8. Jeżeli Administrator nie będzie w stanie ustalić treści żądania lub zidentyfikować osoby składającej wniosek w oparciu o dokonane zgłoszenie, zwróci się do Ciebie o dodatkowe informacje.

8. Odpowiedź na zgłoszenia zostanie udzielona w ciągu miesiąca od jego otrzymania. W razie konieczności przedłużenia tego terminu, Administrator poinformuje Cię o przyczynach takiego przedłużenia.

9. Odpowiedź będzie udzielana na adres e-mail z którego przesłano wniosek, a w przypadku wniosków skierowanych listownie, listem zwykłym na adres wskazany przez wnioskodawcę, o ile z treści listu nie będzie wynikała chęć otrzymania informacji zwrotnej na adres e-mail (jeśli taki adres e-mail podano).

Dane kontaktowe Administratora

Kontakt z Administratorem jest możliwy poprzez adres e-mail sklep@mitoya.pl lub adres korespondencyjny MITOYA, ul. Batorego 18, pok. 223 02-591 Warszawa.

Zmiany w Polityce prywatności

Polityka jest na bieżąco weryfikowana i w razie potrzeby aktualizowana.